Curs pian incepatori

Iti da fiori atunci când vezi un copil ca se aseaza la un pian și incepe sa cante o compoziție complicata, doar din memorie. Multi copii mici asimileaza tehnica pianistica foarte repede și pot fi formati inca de la varsta de 6 ani. Dacă sunteti nehotarati cu privire la inscrierea copilului dumneavoastra la pian, aici aveti cateva motive pentru care lectiile de pian sunt o alegere excelenta:

Lectiile de pian pot ajuta copilul sa dezvolte abilități de gândire.

Studiile arata că cei care au participat timp de 9 luni la cursuri de pian, au reușit o medie cu 3 puncte mai mare la testele de IQ decat cei care nu au primit aceasta formare. A învăța să cânti la pian implică utilizarea unei varietati de segmente ale creierului, inclusiv zonele care adăpostesc abilități de raționament spațial, emoție, creativitate si abilitati motorii. Lecțiile de pian se pot transforma în cele din urmă în abilități cognitive mai eficiente în școală.

Lectiile de pian ajuta la atentie și concentrare.

Un alt motiv pentru care lectiile de pian sunt utile pentru copii este faptul că exersarea la pian necesită multa atentie și concentrare. Pentru a cânta la pian cu succes, un copil trebuie să fie capabil să citească melodia și sa traduca notele muzicale de pe portativ în mișcări ale degetelor care sa exprime pasajul melodios. Acest lucru necesită o mare putere de concentrare axat pe atentia copilului. Dezvoltarea capacității de concentrare poate ajuta în atingerea succesului academic mai tarziu in viata.

Lectiile de pian ajuta să isi dezvolte abilități de memorare.

Fiecare copil canta o melodie sau mai multe din memorie. Prin participarea la recitaluri de pian, copilul isi va dezvolta capacitatea de a memora pasaje lungi de melodie și, mai apoi, să le reproduca în fața unui public. Aceasta este o modalitate excelentă de a dezvolta abilități de memorie.

Lectiile de pian ajuta la consolidarea încrederii de sine.

Când un copil sudiaza pianul și isi foloseste cu succes abilitățile legate de muzica, el isi dezvoltă stima de sine și încrederea în capacitatile proprii. Această încredere va urma copilul dumneavoastră de-a lungul anilor de școală și il va ajuta sa fie un elev de succes. Acesta este motivul pentru care lectiile de pian sunt atât de des recomandate la o vârstă fragedă.

Lectiile de pian ajuta copilul dumneavoastră sa depășească timiditatea.

Prin participarea la recitaluri de pian, copilul devine relaxat în fața unui grup, lucru esențial în depasirea timiditatii. Acesta oferă, de asemenea, copilului dumneavoastră o abilitate cu care poate participa cu usurinta la evenimente școlare, cum ar fi serbarile.

Lectiile de pian pot fi un atuu pe tot parcursul vieții.

Spre deosebire de sport, caz în care succesul este limitat de varsta, pianul ofera copilului o abilitate pe care o poate duce pana la maturitate și chiar pana la o vârstă înaintată. O persoana de 80 ani poate oferi la fel de multa emotie unei melodii ca si la varsta de 6 ani.

Pret 50 lei sedinta

Indrumator  Dore Emil Codrut