Curs desen

Beneficiile cursurilor de desen la copii:

 

Dezvoltare cognitivă: copilul își folosește propriile cunoștințe pentru a ajuta la crearea operei de artă, ceea ce înseamnă că desenul stimulează abilitățile de observație și ajută la dezvoltarea creierului lor.

 

Abilități de coordonare: desenând forme geometrice, copiii învață să controleze creionul în timp ce vizează un obiectiv specific în modul în care ar trebui să arate imaginea lor.

 

Abilități motorii fine: Ca o parte mai specifică a coordonării, copilul învață să deseneze lucrurile mai detaliat și poate încadra mai multe elemente într-un spațiu de desen limitat.

 

Dezvoltarea personalității: Copilul învață să se exprime prin arta sa în timp ce testează diferite metode și află ce funcționează cel mai bine pentru ei. Este posibil să observați aceste variații pe măsură ce munca lor evoluează și să observați anumite tendințe atunci când sunt supărați sau deosebit de fericiți, deoarece acest lucru ar putea fi exprimat în arta lor.

 

Dezvoltarea creativității: Desenul este o modalitate de a reprezenta nu numai oamenii și obiectele din viața reală, ci și de a vă aduce imaginația în realitate. Desenele pentru copii au de obicei povești fantastice în spate – și dacă ați întrebat vreodată un copil despre ce au desenat, veți fi conștienți de acest lucru. Totuși, ceea ce copiii nu își dau seama întotdeauna este că unii oameni pot vedea o scenă diferită în desenul lor față de cea pe care au intenționat-o. Ascultarea opiniilor altora va extinde viziunea creativă a copilului și înțelegerea propriilor abilități artistice.

 

Exprimarea emoțiilor: Arta oferă o ieșire pentru copii să se exprime fără a folosi cuvinte. Prin urmare, creațiile lor își vor reflecta emoțiile și starea de spirit prin utilizarea culorii și alegerea scenei.

 

Desenul este minunat atât pentru dezvoltarea unui copil, cât și pentru părinții lor, care pot folosi desenul ca o modalitate de a-și cunoaște mai bine copilul încercând să înțeleagă de ce își exprimă arta în așa fel și cât de încrezător este copilul lor.

 

Indrumator: Barbieru Cristian