Echitatie

Echitația este o activitate recreativă distractivă, dar oferă multe beneficii intrinseci și copiilor:

Din partea dezvoltării fizice, echitația îmbunătățește echilibrul și coordonarea motorie. Coordonarea mână-ochi, forța de bază și dezvoltarea musculară beneficiază, de asemenea, de călărie.

S-a demonstrat că echitația îmbunătățește abilitățile cognitive la unii copii. În unele cazuri, o îmbunătățire a abilităților bazate pe creier poate duce la îmbunătățirea învățării, a memoriei și a rezolvării problemelor.

Studiile arată cum efectele echitației pot îmbunătăți capacitatea de învățare a copiilor. Mișcările cailor în timpul călăriei pot îmbunătăți învățarea la copii prin activarea sistemului nervos simpatic.

Pe măsură ce un copil progresează în abilitățile de echitație, își dezvoltă încrederea în sine și asigurarea de sine.

Călărie oferă un antrenament excelent atât pentru minte cât și pentru corp, stimulând fizic sistemul cardiovascular și ușurând stresul din minte. Astăzi, unde copiii sunt expuși la atât de mulți stimuli externi, au nevoie de timp de relaxare sănătos și relaxant.

Beneficiile terapeutice și psihologice ale echitației pot avea o importanță egală pentru copilul dumneavoastră ca și beneficiile fizice.

Călărie ca sport ajută la crearea unui copil disciplinat. Învață multă autodisciplină și poate crește nivelul de răbdare al copilului dvs., precum și ajuta la definirea concentrării și controlului acestora.

Există și beneficii emoționale care pot fi obținute și din călărie. Unul dintre primele lucruri pe care le învață un tânăr călăreț este să acționeze cu încredere în fața fricii și a incertitudinii. Acest lucru se datorează faptului că dacă călărețul pare speriat de ceva, calul simte acest lucru și va simți și frica. Caii sunt foarte sensibili la emoțiile călăreților lor și vor reflecta adesea acele emoții.

Călăria este un mod strălucit de a scoate copii timizi din scoici. Copiii care sunt din fire timizi, se deschid adesea către un ponei. Gândiți-vă la asta … poneii nu judecă și nu hărțuiesc niciodată, ci pot părea în special în ton cu necazurile unui călăreț.

Beneficiile educaționale ale echitației sunt excelente pentru copiii mai mici. Sunt încurajați să numere urechile și picioarele calului, bătăile copitei calului și locul lor în plimbare.

Dezvoltarea tuturor abilităților de mai sus sunt esențiale pentru creștere, nu numai ca călăreț tânăr, ci poate fi benefică și pentru copiii mici.

Mai important, abilitățile menționate mai sus pot fi aplicate și în afara echitației.

Copilul dvs. s-ar putea crede că echitația este doar o distracție foarte bună, și așa este, dar vor învăța abilități și pentru o viață de succes.

Indrumator: Rafael Radulescu