Curs tobe

Reduce stresul

Cântatul la tobe poate ameliora frustrarea, dezamăgirea și stresul. Indiferent dacă vă aflați în spatele unui kit de tobe, lovind un djembe într-un cerc de tambur sau bateți un tambur de bas de bandă de marș, toba este un calmant. Cântatul la tobe, chiar și pentru doar câteva minute, vă poate stimula starea de spirit.

Asemănător cu un „alergător în vârf”, creierul bateristilor eliberează endorfine care se simt bine imediat după ce au redat muzică. În jurnalul online Evolutionary Pychology, cercetătorii au concluzionat că „interpretarea activă a muzicii este cea care generează un nivel ridicat de endorfină, nu muzica în sine”.

Creșteți performanța academică

Sa înveți să tobești te poate ajuta și la subiecte precum engleza, ajutându-te să identifici indicii emoționale, abilitate pe care o poți folosi pentru a identifica procesele și motivele gândirii personajelor.

Conform unui studiu, „Muzica le permite elevilor să învețe mai ușor tabelele de înmulțire și formulele matematice (T. Mickela, așa cum este citat în Kelstrom, 1998); elevii de ritm învață mai ușor conceptul de fracții; elevii care au fost învățați folosind notația ritmică au obținut cu 100 la sută mai mari la testele fracțiilor; iar un copil poate folosi capacitatea de gândire logică dezvoltată în clasa de muzică pentru a rezolva probleme destul de lipsite de legătură cu muzica (Kelstrom, 1998). ”

Așadar, dacă șovăiești cu privire la învățarea tobei de către copilul tău, pentru că ți-e frică să nu-i ia studiile, fii sigur că învățatul tobelor  poate ajuta de fapt cu fiul sau fiica ta să se descurce mai bine la școală.

Creșteți puterea creierului

Când cânți la tobe, trebuie să coordonezi toate cele patru membre pentru a lucra împreună în același timp. Dacă ești dreptaci, este posibil să nu faci mare lucru cu mâna stângă. Creierul tău trebuie să-ți lucreze partea non-dominantă pentru a-ți întări și coordona membrele non-dominante.

Într-un studiu recent, cercetătorii au descoperit că jocul la tobe poate spori puterea creierului într-un mod măsurabil, mai ales când vine vorba de coeficientul intelectual. „Cântatul la tobe face creierul să gândească într-un mod în care foarte puține activități pot”, a spus Pat Brown, președinte al lunii internaționale a tamburii și co-director executiv al Percussion Marketing Council. „A putea înțelege notele muzicale și a diseca modul în care funcționează ritmurile și merg împreună este un proces de gândire foarte complicat. Cel mai recent studiu arată că a fi expus în mod constant la acest tip de activitate cerebrală poate îmbunătăți nivelul IQ-ului ”.

Dezvoltă încrederea

Pentru a avea succes, toboșarii trebuie să învețe să cante dinamic: tare și blând. Actul de a bate un ritm puternic necesită curaj și încredere. În plus, toboșarii trebuie să aibă o mentalitate de creștere. Adică, trebuie să crezi că poți învăța părți provocatoare începând lent și descompunându-le.

Învățarea tobei vă provoacă să împărțiți sarcini complexe în părți gestionabile.

Îmbunătățiți abilitățile de comunicare

Studenții cu pregătire muzicală comunică mai bine cu colegii, sunt mai empatici și se antrenează mult, exprimând idei fără a folosi cuvinte.

Fă-ți noi prieteni

Oriunde te-ai duce, vei putea vorbi cu oameni care “vorbesc” tobe. Cu o mulțime de oportunități de a vă forma propria trupă sau de a vă alătura unei orchestre, fanfară, cerc de tobe sau ansamblu de percuție, veți avea o mulțime de opțiuni pentru a cunoaște oameni noi și interesanți.

Canta la Instrumente diverse

Învățarea tobei vă oferă fundamentul pentru a cânta la o gamă largă de instrumente: tobe djembe, conge, clave, tobe de bas, triunghi – chiar și mașini de scris, linguri și găleți.

Geanta de jucării a percuționistului este nesfârșită, iar o parte din distracție este descoperirea de noi sunete de redat.

Intructor Arsene Sorin